Functie - accountant

 

Interesse in een baan als Accountant?

Een accountant controleert de jaarreking en is tevens adviseur, vanwege zijn of haar brede financieel-economische kennis

Een accountant controleert de jaarcijfers en is tevens adviseur. Accountants zijn onmisbaar voor de financiële afdeling van bedrijven. In Nederland zijn organisaties verplicht om een accountant hun jaarrekening laten controleren door een accountant. Ook wordt een accountant ingeschakeld als er advies nodig is op het gebied van management en organisatie of financiële administratie. Doordat een accountant een brede financieel-economische kennis heeft, is hij/zij perfect om zo nodig cliënten door te verwijzen naar specialisten. Er zijn accountants die zich vooral bezig houden met midden- en kleinbedrijven en accountants die zich bezig houden met financiële processen in grote organisaties. Als accountant moet je analytisch sterk zijn, goed kunnen observeren en perfectionistisch zijn.

De volgende taken kun je verwachten als je werkt als Accountant

  • Bereid proefbalansen van boeken.
  • Controleer cijfers, publicaties en documenten voor de juiste ingang, wiskundige precisie, en de juiste codes.
  • Ontvangen, opnemen, en de bank contant geld, cheques en vouchers.
  • Bedien 10-key rekenmachines, schrijfmachines en machines kopiëren naar berekeningen uit te voeren en documenten te produceren.
  • Monitor status van leningen en om ervoor te zorgen dat de betalingen zijn up to date.

Interesse in een job als Accountant?

Voor meer achtergrond informatie, klik hier

Statistieken voor vacatures als Accountant?

Bijbehorende functies

Bekijk ook:

Verfijn je uren:

Manager vacatures van Managersbanenbank

? Managersbanenbank doet haar best om het meest actuele overzicht van manager vacatures in Nederland te bieden en je te helpen zo snel mogelijk een baan in Nederland te vinden. Vind je tussen bovenstaande manager / management banen niet jouw baan, gebruik dan de links hiernaast om je zoekopdracht naar een vacatures in Nederland te verfijnen. Managersbanenbank, dé niche vacaturebank voor manager / management banen in Nederland.

Managersbanenbank is onderdeel van Jobbely.com | MBB-v202101-21